Bilderna inifrån huset i Farsta visar stor förödelse och ändå berättar de bara en del.
– Jag blev helt chockad. Det var en hög smäll. Otroligt olyckligt för vår medlem som är allvarligt skadad, säger Karin Hernmarck, ordförande i husets bostadsrättsförening.
Det var två personer som fick föras till sjukhus efter smällen vid 22-tiden på torsdagskvällen. Läget för den allvarligt skadade ska enligt polisen inte vara livshotande.
Polischef: Troligen inte måltavla
Personen var sannolikt inte måltavlan för dådet, uppger Farstas lokalpolischef Anders Djurestad.
– Han har inte kunnat höras, men utifrån omständigheterna är det troligaste att han inte var det, säger han till Mitt i på måndagen.
Vid lunchtid på måndagen var ännu ingen gripen för sprängdådet.
– Vi har flera parallella spår som vi arbetar med och vi har en koncentrerad insats i södra Stockholm där vi tittar på de dåd som varit och försöker lägga pusslet, säger Anders Djurestad.
Hissen satt ur spel
Även för de i huset som inte skadades fysiskt blir följderna kännbara.
– Det ställer till det praktiskt. Vi har äldre som inte tar sig ut eftersom hissen inte fungerar längre. Hissdörrar skadades på flera våningsplan, det kommer ta tid att få i gång hissen, säger Karin Hernmarck.
Hon berättar att husets förvaltare jobbar under dagen med saker som att få igång el och sätta upp tillfällig belysning.
Vi har äldre som inte tar sig ut eftersom hissen inte fungerar längre.
Flera händelser i vinter
Det här var den fjärde våldshändelsen i föreningen på mindre än två månader. Den 3 december sprängdes det i trapphuset intill. I mitten av december slängdes ett explosivt föremål in i en brevlåda och samma månad ska någon ha gett sig på en lägenhetsdörr med yxa, vilket DN var först med att skriva om.
Karin Hernmarck bekräftar händelserna.
– Det började i december, innan dess har det inte hänt något som jag känner till, säger hon.
Vad tänker ni i bostadsrättsföreningen inför framtiden?
– Klart att det är oroväckande men vi kan inte göra något åt det. Vi kan inte leva i ett fängelse, folk måste kunna gå in och ut ur huset.
Utpressare tar hjälp av unga
Som Mitt i skrivit om tidigare, tror polisen att en del av den senaste tidens sprängningar handlar om utpressning mot företagare.
– Nu finns det andra som använder samma metoder som de kriminella nätverken och som utnyttjar unga gärningspersoner, som utför de här uppdragen antingen frivilligt eller pressas att göra det, säger Anders Djurestad.
Vad säger du som lokalpolischef till Farstabor som känner sig otrygga?
– Vi jobbar mycket intensivt med det här. Vi ökar vår närvaro på utsatta adresser och i Farsta i stort för att kunna förhindra nästa händelse. Det är ett väldigt allvarligt läge vi är i.
Anders Djurestad, chef för lokalpolisområde Farsta.
Angie Gray