Semesterparadiset Tulum i Mexiko. Östermalmsbon Stephane Frick lyfter vinglaset och skålar med sin dejt i bubbelpoolen. Ett romantiskt ögonblick.

Bara de två, ett kamerateam – och därefter hela svenska folket som ser dem i tv-rutan.

- Jag vill ju att dejten ska vara genuin, men när det samtidigt är en massa kameror är det svårt att helt vara sig själv, säger han.

Stephane Frick är årets Bachelor, som nu drar igång på TV 4. Han borde med andra ord vara en riktigt dejtingexpert efter två månaders intensiva träffar med 20 tjejer. Men tv-dejting innebär även utmaningar utöver det vanliga.

- Man träffas i ett sammanhang där allt är kul. Det är klart att man då frågar sig hur det ska bli hemma i vardagen. Samtidigt tänkte jag att man fick se det som en bonus om man kunde hålla liv i relationen även då.

”Trodde jag skulle dö”

Äventyret fick dock en tung start.

Några dagar innan inspelningarna drog igång körde Stephane och hans assistent på en grusväg i Mexikos djungel. De fick sakta in då stora stockar spärrade av vägen. Han berättar att fyra män dök upp - med vapen i händerna.

De tvingade ut Stephane ur bilen och tog hans pengar och mobil. En av dem tryckte ett gevär mot hans tänder.

– Jag trodde att jag skulle dö, säger han.

Han skadades inte fysiskt vid rånet, men psykiskt dröjde det sig kvar. Han hade möjligheten att hoppa av inspelningen, men valde att genomföra den.

– Jag tänkte att jag fick göra det bästa av situationen. Men händelsen påverkade programmet. I början kände jag mig chockad, stel och illa till mods.

En terapeut från Sverige flögs dit för att stötta honom. Han fortsatte även att ha samtal efter det att han hade kommit hem.

– Nu mår jag bra, men jag mådde dåligt i ett halvår efteråt.

Det här är tjejerna i årets Bachelor.

Det här är tjejerna i årets Bachelor.

Robert Jadenfelt/TV4

Bildejt och fallskärm

Förutom den dramatiska starten var även programmet en intensiv upplevelse.

– Bara att dejta en person kan vara en känslomässig bergochdalbana. Att dejta 20 tjejer samtidigt är mycket känslor – på gott och ont.

Om vår nya bachelor själv får designa sin drömdejt blir det ingen traditionell middag.

– En trerättersmiddag kan bli stel. Då är det bättre med någon aktivitet, typ hoppa fallskärm. Eller en bildejt! Bil är en avslappnad miljö. Man kan åka nånstans och ta en kaffe, så bilåkandet blir en del av dejten.

Han sökte inte själv till programmet - en vän rekommenderade honom till produktionen som hörde av sig. Ett erbjudande ”han inte kunde tacka nej till”. 

Årets bachelors: Stephane Frick och Rasmus Allard. Enligt Stephane var de ett bra stöd för varandra och konkurrerade inte alltför mycket om tjejerna.

Årets bachelors: Stephane Frick och Rasmus Allard. Enligt Stephane var de ett bra stöd för varandra och konkurrerade inte alltför mycket om tjejerna.

Pressbild

Dubbelt upp

I årets program är det två "bachelors". Den andra är 30-åriga Rasmus Allard från Linköping.

- Jag kanske valde bort någon någon eller så kanske tjejen bara ville fortsätta med Rasmus. Jag och Rasmus är rätt olika som personer så jag tänkte att det skulle ge sig.

Kände du direkt vem du skulle välja?

- Oavsett första känslan ville jag ge alla en chans och lära känna dem på riktigt. Ju närmare slutet kom, desto svårare blev det. Och de sista valen var riktigt svåra.

Det var en rejäl utmaning att lära känna så många människor på kort tid.

- Jag har blivit rätt trött på att prata om mig själv. De här grejerna man ska gå igenom… "vad jobbar du med, var bor du…" är ganska tråkiga. Jag gillar att prata om gemensamma intressen eller erfarenheter.

- En tjej sa ”han vet nog inte ens vad jag jobbar med,” och det stämde. Men det var för att vi hade så himla mycket annat att prata om. Det var egentligen, enligt mig, nåt positivt.