Han är van med att ha många ess i leken och kan trolla bort de flesta med sin magi.

Men med "En talk talk show" har Stefan Odelberg, magikern från Göteborg, skapat en närhet till sina gäster inspirerad av talkshowerna från TV.

Första omgången såg strålkastarnas ljus första gången på Rondo 2013. Året efter, på samma ställe, hade han fördubblat antal föreställningar. 2015 dubblerades antal gäster och året därefter flyttade showen till Trädgår'n.

– Vi ville få ett annat och mer intimt format, säger han.

– Det är ju en show som ska vara i ständig förändring.

Något som passar denne rastlöse entertainer med livsuppdraget att underhålla och överraska.

2017 tog han en välbehövlig paus, dels för andra uppdrag, dels för att ladda batterierna.

Men till i höst är Stefan Odelberg tillbaka med sin fullmatade produktion. Nu med gäster som Jill Johnson, Thomas Ravelli, Thomas Petersson, Markoolio, Kee Marcello, Nina Söderqvist, Tone Norum, Johan Boding, Galenskaparna Anders Eriksson och Per Fritzell samt Linda Bengtzing.

– Den här gången blir det inget husband. Istället kör vi med dj Elle Rüx (egentligen Ellinor Terve), förklarar Stefan Odelberg.

– Jag träffade henne på ett jobb i Stockholm. Hon är någon som tar för sig, skriver egna låtar och är väldigt färgstark.

"Man ska räkna med överraskningar"

Den ständige sidekicken Håkan finns med förstås och mängder med hyss och upptåg blandat med känsliga, personliga ämnen.

– Jag känner nu mina gäster sedan tidigare och har jobbat med dem alla. På det sättet tror jag att det blir lättare att sätta dem i situationer, helt enkelt för att de litar på mig, förklarar han.

Tanken är dessutom att korsbefrukta föreställningar. Så kan exempelvis Thomas Petersson och Markoolio får uppdraget att spela en bortglömd sketch som Anders Eriksson och Per Fritzell grävt fram ur Galenskaparna arkiv.

– Ja, jag tror att man ska räkna med överraskningar, säger Stefan Odelberg.

Senaste omgången av "En talk talk show" gästades han av Barbro "Lill-Babs" Svensson. En minnesvärd stund.

Stefan Odelberg blir allvarlig.

– Hon var en underbar människa på och vid sidan av scenen. Att jag lyckades få ner henne och vad hon gav. Fantastiskt. Men jag trodde hon skulle fortsätta för alltid. Precis som med Jerry Williams, som jag planerade skulle vara med senare. Jag trodde jag kunde vänta, säger han.

– Nu är det nästan som Jerry och Lill-Babs tog varandra hand i hand och gick.