Under 2025 kommer restaurang Solliden att genomgå en större renovering, och när restaurangen öppnar igen 2026 är det i Stureplansgruppens regi.
De kan leverera mat från det svenska köket med hög kvalitet och dessutom göra det i stora volymer, tror Skansen.
– Mat och dryck behöver utvecklas för att bli en mer integrerad del i Skansens erbjudande till gäst. Det finns ett stort intresse för skandinaviska råvaror och mat som Skansen självklart ska vara en del av, säger Maria Groop Russel, vd för Skansen, i ett pressmeddelande.
Allsång på Skansen.
Mostphotos
Sollidens restaurang uppfördes i början av 1950-talet och förknippas med allt från bricklunch till högtidsfiranden och allsångskvällar.
– Solliden är en plats som alla svenskar har en relation till – en ikon fylld av minnen och traditioner. Vi är stolta över förtroendet att få utveckla denna historiska plats till en destination som bjuder in till både härliga helgbesök, oförglömliga event och riktigt mathantverk, säger Vimal Kovac, vd och grundare av Stureplansgruppen.