När Mitt i besökte träningsköket i Slakthusområdet tränade Enskedebon Gustav Leonhardt inför kock-EM där han sedan tog silver. Tolv timmar om dagen, sex dagar i veckan var det som gällde då. I går kväll tog han brons i kock-VM i Lyon. Frankrike tog guld, och Danmark, som var regerande mästare, knep andraplatsen i tävlingen.
– Det känns jättebra och jag är jättenöjd med vår insats. Hela teamet har varit fantastiska, säger Gustav Leonhardt när Mitt i når honom på tisdagseftermiddagen.
Han är trött men glad.
– Det blir en väldig urladdning efter en sån här ansträngning. Vi har inte lämnat något åt slumpen, säger Gustav Leonhardt.
Längtar du hem till Enskede?
– Ja! Jag längtar efter min hund och min fästmö. Och efter att få ta sovmorgon.
Kommer du att göra detta igen?
– Ja, och det vet min fästmö. Jag vill vinna en gång. Hon har stöttat mig i det här sedan vi träffades 2018. Till henne vill jag säga: tack och förlåt!
Hummerglacerad havsgös
Sveriges första tävlingsrätt bestod av hummerglacerad havsgös med kelpolja och den andra av kryddstekt och murkelfärserad rådjursadel och pepparglacerad ytterfilé.
Förutom Gustav Leonhardt består team Sweden av president Tommy Myllymäki, commis Noel Moglia och coach Peter Asp Jelksäter.
Bocuse d'Or samlar de främsta kockarna från 65 länder varav 24 tog sig till finalen.