Sextonårige Jonah Kusi-Asare har inte ens spelat en hel allsvenska match. Ändå var han en av seriens mest eftertraktade spelare under övergångsfönstret i januari.

Flera internationella klubbar hade ögonen på den långe anfallaren innan övergången till det tyska mästarlaget FC Bayern blev klar på torsdagen.

– Jag har varit i klubben i ett år, men det känns som om jag varit här under hela min uppväxt. Jag önskar AIK all lycka och framgång. Tack för allt, säger Jonah Kusi-Asare till AIK:s hemsida.

AIK:s sportchef Tomas Berntsen beskriver övergången som bitterljuv.

– Vi hade gärna sett honom utvecklas i AIK, men situationen i klubben och spelarens vilja att utforska detta äventyr ledde till att Bayern Münchens bud accepterades, säger Berntsen.

Pengaregn över BP

Övergångssumman är den högsta hittills för en allsvensk 16-åring, men det finns olika uppgifter om exakt hur hög den blir.

Enligt den välkände transferjournalisten Fabrizio Romanos uppgifter rör det sig om 73 miljoner kronor medan Expressen rapporterar om 60 miljoner plus eventuella bonusar på 20-25 miljoner.

Oavsett vad så kommer Brommapojkarna – där Kusi Asare spelade innan han gick till AIK – att få 30 procent av övergångssumman. Något som bestämdes efter att Kusi-Asare blev klar för Gnaget, vilket Fotboll STHLM rapporterat om.

Kusi-Asare kommer inleda sin Tysklandskarriär med att bo på FC Bayerns anläggning och matchas in i U19-laget.

– Jag vill flytta in här i München så fort som möjligt. Jag ser fram emot de första träningarna och att fortsätta utvecklas, säger Kusi-Asare till Bayerns hemsida.