I majhettan är det nästan svårt att föreställa sig. Men Örbyborna som Mitt i träffar har spelat boule i noll grader och snöslask på grusgången i Aspöparken innan de nya boulebanornas tid.

Nu är banorna på plats, liksom nya sittbänkar. En efter en anländer spelarna till Aspöparken, iklädda Örby IS-tröjor med sina initialer på, värmen till trots.

Anette Wejlid har gjort en specialare, hon har sytt till en egen dragkedja i tröjan för att slippa dra den över huvudet. Flera andra boulespelare blir intresserade.

– Åh, tar du beställningar?, frågar någon.

Socialt

Örby IS motionssatsning för seniorer startade i fjol. Förutom boule spelar de gåfotboll, cyklar och promenerar med stavar. Varje torsdag klockan 11 ses de i parken.

– De flesta är från Örby, en del från Liseberg. Vi har väldigt roligt tillsammans. Det är klart att det är kul att vinna, men framför allt är det en social grej, säger Anette Wejlid.

Hon, liksom de andra Mitt i pratar med, är tacksamma över att stadsdelen hörsammade deras medborgarförslag om boulebanor som skickades in för snart ett år sedan. De besökte även stadsdelsnämndens möte för att berätta om sitt förslag.

– Vi fick snabb och positiv respons. Gångbanorna är ojämna och oberäkneliga att spela boule på, det är större chans att pricka rätt på ett jämnt underlag, säger Bertil Ljungdahl, ordförande i Örby IS.

– Det är fint att se att demokratin fungerar, säger Elisabeth Ljungdahl.

De hoppas att de ska utöka träffarna till flera gånger i veckan.

– Vi är rätt många pensionärer här. Själv gick jag i pension för några år sedan, säger Bertil Ljungdahl.

Den 30 maj klockan 16 ska boulebanorna invigas officiellt, med en match. Stadsdelsnämndens ordförande Hassan Jama (V), liksom flera lokala politiker, har antagit utmaningen från Örby IS.