Bassängerna i Vasalundshallen tömdes och stängde när Solnas nya simhall öppnade 2022.

Simhallsdelen är först ut att byggas om när hallen nu ska omvandlas till multisportanläggning. Badet ersätts av en idrottshall för exempelvis basket, handboll och volleyboll.

Mitt i har berättat om jätteprojektet som först gick under namnet Idrottens hus men som nu återgått till att kallas Vasalundshallen, som väntas kosta 212 miljoner och pågå fram till hösten 2026.

Det som först kommer att märkas, från och med den här veckan, är att gång- och cykelbanor runt hallen stängs av. I höst väntar utvändiga arbeten och byten av ledningar.

Paus för idrott

I maj 2025 stängs sporthallen för renovering. Arbetet tar en paus för att Solna gymnasium och föreningslivet ska kunna använda hallen under oktober till och med april 2026. Därefter startar etapp två.

– Tanken är att den idrottsverksamhet som bedrivs i sporthallen ska kunna fortsätta så länge som möjligt. Skolorna och föreningarna är viktiga för staden och vi gör vårt yttersta för att verksamheterna ska påverkas så lite som möjligt, säger Kenneth Siverling, idrottschef i Solna.

För att bevara lite av Vasalundshalls karaktär för framtiden kommer konstnärlig utsmyckning i den gamla simhallen att bevaras.