Efter mycket slit på isen har Danderydsfostrade Vilmer nu skrivt på ett treårskontrakt för klubben Vancouver Canucks som spelar i NHL.

Hur känns det?

– Det är något jag har jobbat hårt för. Jag fick reda på det för två, tre veckor sedan, det känns jättekul, säger han.

Förra året draftades Vilmer Alriksson från Djurgården.

Han spelar i dag för proffsjuniorlaget Guelph Storm i OHL.

Det nya kontraktet innebär att Vancouver Canucks har förtur till att ta in Alriksson som en permanent spelare. General manager för Vancouver Canucks, Patrik Allvin, har hyllat hans egenskaper, utveckling och storlek.

Nästa år hoppas Vilmer ta nästa steg. Då kan det bli att han tar steget in i NHL.

– Jag behöver slå mig in i deras training camp, det ska jag försöka göra, säger han.

Nyligen lånades han ut till Vancouver Canucks under en träningsmatch mot Seattle, från Guelph. Då åkte handskarna av mot John Hayden ute på isen.

– Jag la in en tackling på en spelare i deras lag, då hoppade han in på isen för att utmana mig. Jag kände att jag ville stå upp för mig själv… det var en kul upplevelse.

När Vilmer var fem år började han med hockeyn i Enebybergs ishall, som Mitt i berättat om tidigare, i samband med hans flytt till andra sidan Atlanten. I dag bor han i Toronto.

Har omställningen gått bra?

– Ja, jag har hamnat i en bra stad med en bra värdfamilj. Allt har gått smidigt, även om det har varit lite tufft ibland, men jag är glad att jag tog beslutet att flytta.

Han får stöd hemifrån.

– Familjen vet att jag alltid har haft ett mål att komma hit, de är stolta och glada.

Det mesta av tiden går till hockey, berättar 19-åringen som är 199 centimeter och 106 kilo. Han är målmedveten om att utvecklas som hockeyspelare.

– Jag jobbar för att kunna använda min storlek mer, kunna utnyttja den till fyllo. Spela mer fysiskt och bli en mer komplett spelare, säger han.

När hälsar du på hemma på EIP nästa gång?

– Det blir i sommar nästa år.

Vilmer Alriksson, 19 år från Enebyberg, spelar på toppnivå i Amerika.

Vilmer Alriksson, 19 år från Enebyberg, spelar på toppnivå i Amerika.

Mikael Andersson