Elon Musk är kejsaren av mars och ditt morgonkaffe ringer dig på Zoom – det är årets storyline för musikfestivalen Once Upon A Time som tar plats på utomhusområdet för festivaler, Stoxa, nära Arlanda den 5-6 juli 2024. I år kör man festivalen för tredje gången, och historieberättandet är det genomgående temat.

– Jag känner väldigt starkt för historieberättande, det kanske har att göra med att jag gick på Waldorfskola, men också för att jag gillar när folk betalar för en upplevelse och inte bara för att få gå in och köpa öl, säger en av festivalens arrangörer, Anton Åberg.

Tre scener

I år lägger arrangörerna extra mycket krut på att låta besökarna leva i nuet.

Anton Åberg.

Anton Åberg.

James Johansson.

– Alltså många kanske tänker att de lever i nuet, men så sitter man där i en soffa med sina polare och kollar på Post Malone genom ett par VR-glasögon. Men från soffan känner du ingen bas, inga dofter, du känner inte om någon bredvid dig är svettig. Man är där, men man är inte riktigt där.

Festivalen är utspridd över tre scener med psytrance, techno och House & Dnb och bjuder både på lokala och internationella namn. Dessutom kommer besökarna kunna delta i workshops, tatuera sig eller köpa konst av festivalens konstnärer.

– Vi vill att besökarna ska vara en del av upplevelsen, det blir roligare då. I år har vi steppat upp några nivåer och har två riktigt bra bokningar på Drum & Base, sägen Anton Åberg.

Ljudisolerade fönster

Bland bokningarna finns både Fricition och Deekline blandat med lokala DJ:s som Jessie Granqvist. Men så finns det några, kanske lite mer otippade, artister bland bokningarna.

– Rebecca och Fiona kommer också, det är lite kul för de kör inte ett klassiskt set som man tänkt sig utan kommer att spela techno. Lite mer huvtröjor än korta kjolar kan man säga. Kleerup öppnar festivalen på lördagen, han känns också lite kul att ha med, han är musik rakt igenom.

Vad kommer grannarna att tycka?

– Vi har kollat marker över hela Stockholm, det är svårt att hitta en mark där man ska störa så få grannar som möjligt samtidigt som vi stör oss själva så mycket som möjligt. Så hittade vi den här marken nära Arlanda, där har alla hus bullerfasader för när planen flyger över, så grannarna kommer inte att störas av oss. Förra året bjöd vi faktiskt in alla grannar också och då var det var ett gäng som dök upp.