Det var tidigare idag, den 28 juni strax efter 11 på förmiddagen som polisen larmades om ett pågående inbrott i en villa i Roslags Näsby i Täby. En ung person befann sig i huset.

– Hon är ensam hemma i en villa och hör att glas krossas och gömmer sig och ringer till anhöriga som senare ringer oss, säger Daniel Wikdahl presstalesperson på polisen.

Stor insats

Polisen sökte efter de misstänkta med flertal patruller, helikopter och hundpatrull och lyckades efter inbrottet att gripa två män i 35- och 40-årsåldern i Altorp, Danderyd.

– Det är en stor insats och det är många boende i området som har haft ögonen med sig och som sett personer som varit stressade och som avvikit, därför får vi en bra riktning på de här personerna, säger Daniel Wikdahl.

Daniel Wikdahl presstalesperson region Stockholm.

Daniel Wikdahl presstalesperson region Stockholm.

Minna Ridderstolpe/Polisen

Bostad spärras av

De misstänkta personerna hade vid gripandet stöldgods på sig.

– Men det är inte säkert att det går att knyta till villan. De har bland annat med sig en cykel och vi har uppgifter om att den stulit under flykten, säger Daniel Wikdahl.

Bostaden har nu spärrats av för en teknisk undersökning.

Polisen kan inte säga om de två männen är kända av polisen sedan tidigare.

– Inbrott är ganska svåruppklarade men när vi tar personer på det här viset så är det inte helt ovanligt att andra inbrott kan lösas upp. Vi får se om vi kan knyta de till andra inbrott, säger han.

Tackar grannar

Männen misstänks nu för stöld genom inbrott enligt polisen. Ingen person skadades fysiskt vid inbrottet.

Polisen i Södra Roslagen tack till inringare på sociala medier.

"Vi vill rikta ett stort tack till er som ringde in och gav oss ovärderliga tips. Utan era ögon och öron hade gärningspersonerna med stor sannolikhet inte gripits", skriver de.