Det senaste året har Sanda pizzeria varit stängd för renovering.

Men i onsdags var det grand re-opening på Sandavägen 28 – med nygammal ägare och nytt koncept.

– Många här i Väsby känner igen mig, säger Risto Jacobsson, 70, med ett skratt.

Och det är inte så konstigt.

Redan 1984 var han med och öppnade det som då hette Upplands Väsby pizzabutik.

– Men alla sa Sanda pizzeria ändå, säger han.

Fram till 2012 drev Risto pizzerian, då en kollega tog över och drev den ett tiotal år.

Men – Risto kunde inte hålla sig borta. Pensionärslivet var för andra och i januari tog han över pizzerian igen.

– Jag gillar det här stället och ville inte att det skulle försvinna, säger han.

Ny inredning men fortfarande 24 sittplatser.

Ny inredning men fortfarande 24 sittplatser.

Privat

Ny inredning

Men stammisarna känner nog inte riktigt igen sig. Nytt namn, Papa's Pizza, ny inredning och napolitanska finpizzor med ingredienser som prosciutto, portabellosvamp och tryffel.

– Jag ville börja om med ett helt nytt koncept, något nytt och fräscht.

De napolitanska pizzorna skiljer sig från traditionella pizzor, både vad gäller ingredienser, tillagningsmetod och presentation.

– Det är ett helt annat sätt att baka pizza. Det är även dyrare råvaror med högre kvalitet. Kunderna är positiva och vi har haft fullt med folk sedan vi öppnade. I går fick vi till och med slut på deg, säger Risto.

Gamla bilder från tiden som Papa's Pizza var sockerbageri sitter på väggarna – infällt ett tidningsklipp med Risto när han öppnade pizzerian.

Gamla bilder från tiden som Papa's Pizza var sockerbageri sitter på väggarna – infällt ett tidningsklipp med Risto när han öppnade pizzerian.

Privat

Lokalerna på Sandavägen bär också på en intressant historia.

Enligt det Risto har hört av restauranggästerna har det varit väldigt olika verksamheter på platsen.

– Först var det en sockerbagare där, sedan en livsmedelsaffär, därefter jeansbutik och till sist pizzeria.