Det började som en kärlekshistoria på det nu nedlagda All Star.

– Han satt två bord bort när våra blickar möttes. Första tanken var "nej nej nej..." Men sen gick det inte, det var liksom magnetism, säger Linda Netterström.

I dag är hon förlovad med sin Peter Charko. De är tillbaka där de möttes men nu som nyblivna krögare. Den 8 november slår de upp portarna till Lux dining, i det som tidigare varit All Star och nu senast Faraya.

De tänker sig uteservering både på torget och på innergården på övervåningen.

De tänker sig uteservering både på torget och på innergården på övervåningen.

Mikael Andersson

Från bingo till dinner club

Med sig har de fyra generationer Netterström, från Lindas mamma Marie till barnbarnet Adam.

– Det är mammas fel allt det här. Mina döttrar, Olivia och Felippa, började sina arbetskarriärer här på All Star. Då hängde vi här väldigt mycket som familj. Då sa mamma: Ska vi inte ta över stället och driva det som familjeföretag? säger Linda.

Det är inga små ambitioner de har. Lux ska ha öppet 365 dagar om året, vara lunch- och middagsrestaurang och samtidigt en mötesplats för Jakobsbergsbor i alla åldrar.

Adam Netterström är yngst i familjeföretaget som ska driva Lux.

Adam Netterström är yngst i familjeföretaget som ska driva Lux.

Mikael Andersson

Pensionärer ska lockas med husmanskost på luncherna och kanske temakvällar med bingo och sill. Den lite yngre publiken med quiz och dinner clubs.

– Du kan tänka dig lite Wallmans-konceptet. Att vi erbjuder ett menypaket med olika temakvällar, till exempel dansbandskväll eller 80-talskväll, salsaklubb, stand up eller jazz- och blueskvällar, säger Linda Netterström.

Dans på hemmaplan

Efter alla nedstängningar av klassiska klubblokaler i norrort, så som Riddar Jakob i Jakobsberg och Grand Garbo i Sundbyberg, kan det här framstå som en våghalsig satsning. Men enligt Linda Netterström finns ett uppdämt danssug.

– Folk vill inte in till stan. De orkar inte, tycker det är jobbigt, säger hon innan den 25-åriga dottern Olivia fyller i:

– Det är lista över allt nu för tiden. Eller förbokning av bord. Och så är det höga priser och bara en massa ungdomar om man inte rör sig på typ Golden hits.

Klubb och events ska vara på ovanvåningen, medan nedervåningen är restaurang.

Klubb och events ska vara på ovanvåningen, medan nedervåningen är restaurang.

Mikael Andersson

Kommer det här bli ett ställe även för 18-åringar?

– Det tror jag, för vi kommer ha vanlig nattklubb också och det finns inget annat alternativ. Men jag tror inte att det kommer bli något 20-årshak enbart, säger Linda Netterström.

Även om det är första gången någon av dem driver egen krog så saknar de inte erfarenhet. Linda Netterström har jobbat inom restaurang sen hon var tolv år, berättar hon. På senare år har hon och Peter Charko jobbat med "Vi älskar 90-talet"-festivalen.

– Vi ansvarade för allt som rörde artisterna, så vi har ett brett kontaktnät. Framöver kommer vi kunna ta hit större artister, de har vi bakfickan, säger Linda Netterström.