Grannar i Åkeslund befarar det värsta.
– Vi är inte emot byggande av bostäder i sig, men man ska inte bygga på den här platsen. Det handlar om gammal skog med högt naturvärde, säger Christine.
Hon kommer att bli en av grannarna till det nya bostadsområdet.
Grönområdet där bostäderna planeras ligger i Åkeslund, mellan tunnelbanespåret och Stopvägen.
Grannarna har dålig erfarenhet av byggplaner. När nya bostäder planerades, och senare byggdes, i deras närområde, blev husens höjd och synlighet betydligt annorlunda än på stadens skisser.
Mikael Andersson
Här planerar staden att tillåta byggandet av cirka 210 nya bostäder, i fem byggnader på mellan fem och nio våningar.
Befarar mindre ljusinsläpp
Erik Göransson, en av grannarna, pekar på talltoppar i skogspartiet och säger att de nya husen skulle få en höjd högre än träden.
– En person som bor högst upp skulle se rakt ned på den utsiktsplats vi har här, från ett avstånd av mindre än 30 meter, säger han.
– Många får insyn i sina lägenheter, säger Erica Fusaro, en annan av grannarna, som säger att hon befarar ett rejält försämrat ljusinsläpp i deras lägenheter när de nya husen byggs i så många våningar.
Husen är tänkta att byggas i fem huskroppar där varje hus är tänkt att bli mellan fem och nio våningar högt.
Mikael Andersson
Erica Fusaro kallar det planerade bostadsområdet som "groteskt".
– Bisarrt, fyller Erik Göransson i.
ChristinE ifrågasätter projektet av miljöskäl och menar att byggplanerna inkräktar på natur och miljö på ett skadligt sätt, och också går emot tanken värna miljön:
– Hur ska staden nå miljömålen, frågar hon sig.
Christine säger att det bland annat finns skyddsvärda arter som fladdermöss i grönområdet, och träd som är över 200 år gamla: "Det handlar om gammal skog med högt naturvärde."
Mikael Andersson
Erik Göransson skickar med frågan till beslutsfattarna, hur de kan tänka sig att bygga så stort och mycket på den här platsen.
– Hur kan de här byggplanerna ha kommit så här långt utan att justeras efter samrådet?
Abrahamsbergskogen, ett obebyggt grönområde på 8 000 kvadratmeter, ligger mellan tunnelbanan och Stopvägen i Åkeslund.
Mikael Andersson
Utmaning att hitta mark
Martin Fierro Ramsjö, stadsplanerare på stadsbyggnadskontoret, säger att det är en utmaning i hela staden att hitta mark att bygga på.
– Det är alltid en avvägning, det finns saker som påverkas negativt och det finns saker som påverkas positivt (nya bostäder), det är den avvägningen vi gör, säger Martin Fierro Ramsjö.
Grannar tycker att de inte har blivit lyssnade på i samrådet?
– När man bygger nytt är det ofrånkomligt att närliggande fastigheter påverkas, det händer över hela staden. Det är klart om man har en åsikt och bedömningen går emot den så kanske det känns som att man inte får gehör. Det handlar om att väga olika saker mot varandra. Bygger man någon annanstans får vi nog liknande synpunkter därifrån, att det ska byggas någon annanstans, säger Martin Fierro Ramsjö.
Cecilia Obermüller (MP), ledamot i stadsbyggnadsnämnden, säger att byggplanerna i Åkeslund ännu inte är färdigdiskuterade. För egen del vill Cecilia Obermüller se över den föreslagna byggplanen:
– Antingen sänka det som är närmast befintlig bebyggelse eller att omarbeta volymer. Jag tycker det vore intressant att se om man kan lägga volymer på andra ställen, säger hon, men lägger in en brasklapp att det inte är säkert att det går att genomföra.
Jan Valeskog (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, skriver i ett mejl till Mitt i att nämnden varit enig om att starta ett detaljplanearbete i det här grönområdet.
"Nu inväntar vi ett bearbetat förslag som vi vill se innan vi tar ställning om vi tycker att byggnationen passar på platsen."
I dag finns inget spikat datum för när en detaljplan kommer upp till beslut.