Under sommarsemestrarna, när trafiken är lite lugnare, brukar Trafikverket passa på att utföra vägarbeten runt om i landet.

E4 från Stockholm och norrut brukar inte vara något undantag.

Men i år blir det andra vägbullar. I alla fall från Norrtull till Märsta – och tillbaka.

– Den här sträckan har under tidigare år haft mycket trafikpåverkande åtgärder, men inte detta år, säger Daniel Mossberg, presskommunikatör på Trafikverket.

Att Trafikverket inte utför trafikpåverkande arbeten under sommaren på specifika vägar är dock inte ovanligt, enligt Trafikverket. Däremot arbetas det kontinuerligt med beläggningsarbeten i form av asfaltering på samtliga statliga vägar under sommarhalvåret,

– Vi asfalterar i första hand på natten för att minimera påverkan på trafiken som oftast kan fortsätta köra på sträckan men i lägre hastighet. Om väderförhållandena är sämre med regn kommer arbetena att skjutas något i tiden. Därför vet vi inte förrän kort tid innan när en sträcka kommer asfalteras, säger Daniel Mossberg.

 Daniel Mossberg, kommunikatör på Trafikverket.

Daniel Mossberg, kommunikatör på Trafikverket.

Trafikverket

I sommar kommer i stället Trafikverkets fokus att ligga på arbeten för att förbättra framkomlighet och trafiksäkerhet i Stockholms stad, Nacka, Gröndal och Sundbyberg.

I centrala Sundbyberg fortsätter arbetet på Ursviksvägen, där gång- och cykelväg samt väg rustas upp för att kunna användas i många år till.

Trafiken påverkas också på flera håll i kommunen på grund av utbyggnaden av tvärbanan, som ska förlängas till Helenelund. Även på Rissneleden kommer det ske arbete som påverkar trafiken i sommar, då två nya busshållplatser ska byggas.