Dimman ligger lätt över Alby. Det är här Hamza Akacha, 20, vill ses och prata om fjolårets politiska bravader – och fiaskon. Men innan vi kommer dit vill jag veta mer om vem den yngsta politikern i Botkyrkas fullmäktige är, bakom skriverierna kring hans tidigare parti.
Hans mor och far gifte sig i Tunisien 1993 och året därpå började de bygga sina liv i Sverige. Hamza kom till världen nästan ett decennium senare, 2002.
– De flyttade till Fittja och där bodde vi tills jag var 12. Då flyttade vi till Vårby, säger han.
Det var många ögonbryn som höjdes när Hamza Akacha, 20, deklarerade i talarstolen att han blir politisk vilde i Botkyrkas kommunfullmäktige de kommande fyra åren.
Angie Gray
Men kopplingen till Botkyrka har Hamza Akacha fortsatt att hålla hårt i. Skoldagarna tillbringade han i Storvretskolan och Hammerstaskolan.
Förebilden: Palme
På Hammerstaskolan fick han upp ögonen för politik och "lämnade barnbubblan", som han själv uttrycker det.
– Det var inte många problem när jag växte upp, men det kanske var för att som barn tänker man mer på Legoland och att allt är lycka och glädje. Jag la inte mycket fokus på vad som hände runt omkring, även om jag nu vet att Irakkriget pågick när jag föddes. Men när man växer upp så lägger man inte märke till det på samma sätt som när man är vuxen.
Introduktionen till svensk politik blev blodig och har lämnat stora avtryck på Hamza Akacha.
– Vi kollade på Lilla aktuellt om att Palme blev skjuten på öppen gata. Jag minns att jag tänkte "hur kan man inte hört om att Sveriges statsminister blivit skjuten förut?" Så jag kollade på en dokumentär och blev fascinerad av honom och vad han stod för. Han förändrade politiken mycket.
Sedan dess har Palme varit en politisk förebild för den unga Botkyrkapolitikern. Ändå vill han inte engagera sig i Socialdemokraterna.
– Socialdemokraterna är inte längre socialdemokrater. Inte så som Palme var. Han drev frågor för att han brann för folket och rättvisa. I dag ger sig folk in i politiken för egen vinning.
Utträdet ur Nyans
Hamza Akachas inträde i kommunfullmäktige var minst sagt kontroversiell. Inte så mycket på grund av honom själv, utan mer på grund av hans dåvarande partiledare och partiet de båda representerade.
Botkyrka var en av endast två kommuner som uppstickarpartiet Nyans tog sin in. Partiledaren Mikail Yüksel tog en plats i Botkyrka efter en rapp adressändring, något som fortfarande utreds av staten.
Men Hamza Akachas karriär i Partiet Nyans blev kortvarig. Under budgetfullmäktige i mitten av december klev han upp i talarstolen och deklarerade att han hoppar av partiet. Därmed blir han en så kallad politisk vilde.
– Först vill jag be om ursäkt till alla väljare som röstade på Nyans. Men när jag gick ur partiet så var det inte partiet i sig som var felet, utan partiledningen, säger han.
"Först vill jag be om ursäkt till alla väljare som röstade på Nyans", inleder Hamza när vi tar upp ämnet om hans utträde ur partiet.
Angie Gray
Händelserna under en extrainsatt partikongress var droppen som fick bägaren att rinna över för Hamza Akacha.
– Majoriteten av styrelsen hade röstat mot Mikail och då ska han enligt stadgarna avgå. I stället kallar han till en extrakongress för att behålla makten och då känner jag att det inte finns någon rättvisa kvar i partiet.
Varför valde du att gå med i Nyans?
– Jag började fundera på vad jag skulle rösta på, men kände inte att det fanns något parti som kändes pålitliga. Vid den tidpunkten kände jag snarare att det behövdes ett nytt parti som skulle kunna gynna alla, nytt blod på bordet.
Men inte heller Nyans kändes som ett klart val för 20-åringen. Vid den tidpunkten hade han bara tagit del av Nyans politik som den målades upp då: islamistisk och extrem.
– Men jag läste på mer om partiprogrammet och såg det inte som islamistiskt utan som ett sätt att försvara religionsfriheten. Det kändes som ett parti som var värt att engagera sig i. Så jag blev uppmuntrad att gå med och kämpa för ungdomar, religion och allas rättigheter. Lite som Palme.
Förblir vild
Nu driver Hamza Akacha sin egen politiska agenda som den första politiska vilden i Botkyrka på många år.
Han vill vara de ungas röst i en annars föråldrad kommunpolitik.
– Det krävs en ungdom för att förstå andra ungdomar. Vi måste ge dem alternativ och vara mer öppna mot dem. Inspirera dem och ge dem känslan att de är värda något och att de är med och bygger det här samhället. Det vill jag genomföra, säger han.
Ändå är det inget alternativ att ansluta sig till ett annat parti.
– Det är många som har uppmuntrat mig att gå med dem. Men jag är här för att driva ungdomsfrågor och jag känner att jag gör bäst genom att lägga min röst på dem som lägger fram förslag som stödjer detta. Oavsett från vilket parti.
Han beskriver sig själv som en ungdomspolitiker. "Botkyrkas unga kan bara förstås av en ungdom", menar han. Planen framöver är att driva en ungdomspolitik.
Angie Gray