– Folk bokar nästa års julbord direkt när de lämnar restaurangen, redan på juldagen är det fullbokat, säger Karl Persson, Mat- och dryckesansvarig på Grand Hôtel.

Och att lyckas norpa en plats är inte helt lätt.  

– Har man lite tur, kan det vara någon som avbokar eller blir färre än planerat. Då kan man få tag på en plats om man står på väntelistan. Men i nuläget är det 350 personer på den.

Att det ekonomiska läget har varit svajigt under året, tycks inte ha påverkat trycket på julbordet. 

– Vi var först lite oroliga, men det har varit lika populärt som tidigare år, kanske till och med lite mer.  

Karl Persson tror att Grand Hôtels julbords popularitet ligger i traditionerna.

Karl Persson tror att Grand Hôtels julbords popularitet ligger i traditionerna.

Grand Hôtel

Traditionsenligt

Majoriteten är återkommande gäster, och för det mesta är det samma personal som arbetar på julafton.  

– Det är en väldig familjär stämning, ett kärt återseende för både gäster och personal. 

Fullbokat på många platser

Villa Godthems julbord på julafton har varit fullbokad sedan en månad tillbaka och väntelistan är redan uppe i 750 personer. Likaså har Hasselbackens julbord varit fullbokad sedan en månad och även där är väntelistan lång med över 200 personer i kö. På Villa Källhagen blev det fullbokat så snart platserna släpptes. Även Riksarkivet och Kristinehovs malmgård hör till dem som har fullt hus på dopparedagen.