– Här så klart! Det är någonstans här omkring, säger Johanna Johansson och skrattar.
Hon har precis hämtat dottern Elsa på förskolan i Balingsnäs. Och hon har faktiskt rätt. Nästan.
Mitt i Huddinge har tagit reda på var kommunens mittpunkt finns och den ligger bara cirka 900 meter bort.
Finns det något som du saknar här vid mittpunkten?
– En liten affär eller någon social service där man kan hämta ut paket eller köpa mjölk om det krisar. Det skulle ge en extra krydda till den här mittpunkten, säger Johanna Johansson.
Johanna Johansson, 41 och Elsa Peterson, 5. Båda tycker det känns "lite coolt" att bo nära mittpunkten.
Angie Gray
Vi har använt oss av den metod som Lantmäteriet använde för att slå fast att Hogdalsbygden i Hälsingland är Sveriges mittpunkt.
Det kom de fram till genom att dra en rak linje från Sveriges mest sydliga punkt till den nordligaste. I mitten av den dras en linje rakt öst–väst, från landsgräns till kust. Den geografiska mittpunkten blir mitten av den senare linjen.
Huddinges mittpunkt, utmärkt med nål på papp.
Angie Gray
Höstlövsfylld äng är mitten
När Mitt i beger sig ut till den faktiska mittpunkten möts vi av en bred äng och färgglada träd. Här, en bit ut på ängen från Balingsta allé, är Huddinges riktiga mittpunkt.
Utsikt över Huddinges mittpunkt som ligger några meter ut på ängen.
Angie Gray
Det är vackert, men inte särskilt bebyggt. Däremot sträcker det sig ett bostadsområde med villor och radhus bara några hundra meter bort.
Här bor Mikael Nilsson. Han funderar länge på frågan om var han tror att Huddinges mittpunkt är.
– Det är ju stort och finns mycket att välja på. Det kanske är Sjödalen här borta, säger han.
Och han har ju så gott som rätt.
Kommer du skryta om att bor i mitten av Huddinge nu?
– Nej, det vet jag inte. Men vi trivs jättebra här.
Mikael Nilsson, 35, misstänkte att han bor nära mittpunkten men kommer inte börja skryta om sin adress.
Angie Gray
Kan balansera fram mittpunkten
Men det finns faktiskt flera metoder för att hitta en plats mittpunkt. En går ut på att hitta områdets tyngdpunkt. Då sätts området i fråga ut på en platta med samma form och ställs på till exempel en nål. Mittpunkten blir där plattan vilar i balans på nålen.
– Personligen tycker jag att tyngdpunkten är en mer rättvis mittpunkt. Nackdelen är att det är något mer komplicerat att ta fram den. Det är inte så svårt rent principiellt, men det blir lite mer bökigt hanteringsmässigt, säger Martin Lidberg, enhetschef vid Lantmäteriet.
Under inte helt vetenskapliga former testade Mitt i även denna metod för Huddinge. Det gav ungefär samma resultat som då vi hade mätt med linjal.
Metoden som Mitt i Huddinge använt sig av är samma som Lantmäteriet använde när de utsåg Hogdalsbygden i Härjedalen till Sveriges mittpunkt.
Angie Gray