Den 31 maj och 1 juni blir det full aktivitet på Täby torg när Täby stavhoppsgala går av stapeln.

Det här är tredje året som tävlingen hålls och herrarna slåss om den sista startplatsen till Bauhaus-galan Diamond League.

– Det är jätteroligt, det har blivit en succé tidigare år, säger Ingela Hermansson från Täby IS Friidrott som står som arrangör tillsammans med Bauhausgalan.

Stora namn på plats

För de som gillar friidrott och stavhopp utlovar arrangörerna världsstjärnor på plats.

Bland annat tävlar Clayton Fritsch (USA) och Zach Bradford (USA) på torget. Från hemmaklubben Täby tävlar junior EM-guldmedaljören Sara Winberg.

Men alla namn är inte klara ännu.

– Det som är häftigt är att vi får hit världseliten i stavhopp – mitt på torget, det blir ett streetevent och det är inte så vanligt. Man kommer väldigt nära.

Kommer Duplantis?

– Vi vet inte än, men han är inbjuden såklart.

Runt 30 frivilliga från Täby IS är med och ser till så allt går som det ska.

Två dagar hopp

Nytt för i år är att banan kommer vara vinklad åt det andra hållet och tävlarna kommer ta sin ansatts längst med Täby centrum. Tävlingen kommer även att hållas under två dagar.

– Vi har i år gjort ungdomsdelen större vilket är kul. På fredagen är det hoppning med en ansatsbana i en riktning och på lördagen utökar vi och kör hoppning i två riktningar, säger Ingela Hermansson.

Tävlingar och mat

För den yngre som har spring i benen kommer Täby IS anordna prova-på i stavhopp och andra grenar inom friidrott. Det kommer även finns en food truck på plats.

– Det bilr även mindre tävlingar och annat kul för familjer, säger Ingela Hermansson.