I juni kunde Mitt i Södermalm berätta att den smått mytomspunna baren och scenen Pet Sounds Bar var på väg att återuppstå.

Adressen var då hemlig, men nu står det klart att det blir i A house Katarinahuset vid Slussen.

– Vi är otroligt glada över att kunna öppna baren igen. Vi har saknat den lika mycket som våra gamla gäster och butiksstammisar har gjort, säger Niklas Berg, vd för Pet Sounds och tidigare restaurangchef för Pet Sounds Bar, i ett pressmeddelande.

Niklas Berg, vd för Pet Sounds.

Niklas Berg, vd för Pet Sounds.

Victor Malmcrona

Det har gått tolv år sedan skivbutiken Pet Sounds skildes från den bar de drev snett över Skånegatan. Den hade då hunnit bli ett populärt vattenhål där många musikjournalister hängde och på källarens scen avlöste banden varandra.

Öppnar i september

Vid Slussen är det skivbolagsprofilen Johan Lindgren som tillsammans med skivbutiken kommer att driva baren. Det nya stället öppnar samtidigt som A house Katarinahuset, den 2 september.

– Det här är en perfekt chans att kombinera vin och musik på riktigt. I den stora bristen på centralt belägna livescener i Stockholm som knyter ihop krog och musik har vi hittat det perfekta hemmet, säger Johan Lindgren.

Största satsningen

Sedan tidigare driver A house bland annat verksamhet i före detta Arkitekturskolan på Östermalm och i Börshuset i Slakthusområdet som medlemsklubbar med coworking, program- och eventverksamhet.

Katarinahuset är deras största satsning någonsin med 600 arbetsplatser. Utöver dessa ska alltså Pet Sounds flytta in genom att öppna en musik- och vinbar som är öppen för alla.

Frukost, lunch och middag

Matkonceptet blir internationellt med en meny bestående av skaldjur, kött, fisk och sallader. I matsalen, som kan sluka 150 personer, kommer båda frukost, lunch och middagar att serveras.

Livespelningar och quiz utlovas också.

– Sedan A house startades har vi alltid varit en del av kulturlivet och kreativa näringar. Att få bidra till att Pet Sounds Bar öppnar på nytt är något som vi är väldigt stolta över, att ha dem i våra lokaler är ett fantastiskt tillskott, säger Johan Almquist, vd för A house.