– Det var ett väldigt fint sätt att tillbringa den här hemska dagen på, att vara omgiven av Filips vänner, våra vänner och människor som bryr sig. Det var väldigt starkt. Det fick mig att känna mig buren av andras omsorg, det hjälper i mörkret, säger Maria Graner, Filips mamma.

Fackeltåget gick över bron och deltagarna vände sedan tillbaka. De som ville kunde samlas en stund i intilliggande Sankta Birgitta kyrka på Brommasidan.

– Det blev väldigt fint, vi satt ganska länge, den prästen som begravde Filip sade några ord och det spelades lite musik. Det var framförallt vi och många av Filips vänner och en hel del andra som samlades så det var ett väldigt fint avslut på den här marschen, säger Maria Graner.

Anhöriga har sedan tidigare ordnat med en minnesplats på bron.

Anhöriga har sedan tidigare ordnat med en minnesplats på bron.

Olof Graner

Jessica Skogh, mamma till flickan som satt med på mopeden vid dödskraschen den 27 oktober förra året, berättar att hennes sambo hade tagit initiativet till fackeltåget.

– Sedan har vi hjälpts åt att organisera fackeltåget, säger Jessica Skogh.

Delat ut 350 facklor

Exakt hur många som deltog i fackeltåget har Jessica Skogh svårt att bedöma. De hade delat ut 350 facklor.

– Sedan var det fler människor där som inte hade fackla.

Vad tänker du om att det kom så många?

– Man blir väldigt varm, det känns jättefint att så många bryr sig och vill dela sorgen och hedra minnet över Filip och visa att man står emot och inte accepterar att det får förekomma sådant här våld, man blir väldigt berörd av att det var så många. Jag har inte riktigt smällt allt som hände i går.

För Filips mamma Maria Graner var minnesstunden betydelsefull.

– I och med att vi går och väntar på den här rättegången, vi trampar vatten och det här var ett sätt att, det blev en manifestation av kärlek och omtanke i skuggan av det här brottet som inte har kommit till sitt avslut.

Även för Jessica Skogh och hennes familj var fackeltåget viktigt.

– Det är otroligt många berörda av det här fallet. Vi som familj och drabbade har inte haft rättegång ännu så det finns ett behov av att bearbeta det som har hänt. Att det här har berört så många har gjort att vi känt det kanske är några som vill sluta upp. Men det blev väldigt många, vilket värmer.

Nockebybron lyste upp på söndagen under manifestationen.

Nockebybron lyste upp på söndagen under manifestationen.

Olof Graner