På helgerna kafé, på vardagarna matlagningskurser och middagar för slutna sällskap. Lorenzo Biacchi och Mario Giannini har öppnat A Tavola i lakritsbutikens gamla lokaler på Malgomajvägen intill Årstabergs station. Lorenzos sambo Tanja Lundin är också med på ett hörn, hon jobbar som arkitekt till vardags och ansvarar för inredningen.
Lorenzo Biacchi arbetar som lärare men ägnar allt mer tid åt kaféet. Det är öppet på helgerna med en enklare meny. Som focaccia, italienska bakverk och charktallrik med delikatesser från Lorenzos hemstad Parma. Obs: inga kanelbullar.
– Vi importerar chark och parmesan från lokala, småskaliga producenter, säger Lorenzo Biacchi som har åkt runt och provsmakat innan han valt ut vad som ska köpas in.
Kurser
När kaféet inte är öppet omvandlas det till en matstudio med matlagningskurser. Man kan lära sig göra egen pasta, risotto och surdegspizza. På kvällarna serveras middagar för slutna sällskap i lokalen. Det kommer att fungera som en klubb man kan gå med i där lediga datum läggs ut allteftersom.
– Middagarna är temabaserade, man kommer till exempel kunna få smaka på en meny från Parma med en del rätter som man kanske inte har hört talas om. Vi vill bygga en community kring mat och gott sällskap. Förhoppningen är att middagarna ska vara länge, fem-sex timmar. Som i Italien, säger Lorenzo Biacchi.
Vi vill bygga en community kring mat och gott sällskap.
Han och Tanja bodde tidigare i samma fastighet vid Skälderviksplan.
– Området har potential. Det finns inte så många kaféer här i dag och många tycker att det är roligt att vi har öppnat, säger Tanja Lundin.
Första helgen var det fullt med folk.
– Vi hade inte gjort någon marknadsföring men ordet spreds bland grannarna, säger Tanja Lundin.
Framöver planerar de bland annat biokvällar i lokalen.