Fredagsmorgonen började med ett urspårat tåg vid Arlanda. Ingen kom till skada men händelsen ledde till följdförseningar, rapporterar P4 Stockholm.

Problemen har fortsatt under morgonen och pendeltågsresenärer runt om i Stockholm får nu räkna med kraftiga förseningar, oregelbunden trafik och inställda avgångar.

Detta på grund av signalfel och tidigare störningar. Tåg kan ställas in eller hoppa över vissa stationer med kort varsel och SL uppmanar därför alla att vara uppmärksamma på plattformsskyltar och utrop ombord på tågen.

På grund av hög belastning kan SL inte heller garantera att alla inställda avgångar syns korrekt i reseplaneraren. Resenärer hänvisas till Trafikverkets hemsida för att få den senaste informationen om avgångarna från sin station.

Växelfel på gröna linjen

Och om du tänkte att tunnelbanan kanske var en räddning, så får du tänka om. Tunnelbanans gröna linje 17, 18 och 19 är drabbade av växelfel, vilket leder till oregelbunden trafik och inställda avgångar.

Mellan Hagsätra och Gullmarsplan delade tågen på ett spår tidigare under morgonen. Resenärer som skulle mot Hässelby strand behövde byta tåg vid Gullmarsplan. Det verkar nu vara löst.

Det finns ingen prognos för när trafiken kan återgå till det normala.

Uppdatering: Efter klockan 10 är det endast mindre störningar med två inställda delsträckor på gröna linjen. Det rör Farsta strand-Gubbängen och Hagsätra-Högdalen.