En natt i slutet av maj i år överfölls en man utomhus i närheten av tunnelbanan vid Folkungagatan. Kort efteråt greps en 21-årig man. Först misstänktes han för mordförsök, senare grov misshandel.

Enligt åtalet hade han skurit brottsoffret i ansiktet och på huvudet samt stuckit honom i buken. Gärningsmannen har själv uppgett att han var kraftigt berusad och trodde att personen han attackerade hade stulit hans mobiltelefon.

Under torsdagen föll tingsrättens dom. Deras bedömning var att påhoppet var oprovocerat och att det utfördes på ett hänsynslöst och grymt sätt.

Mot sitt nekande fanns 21-åringen skyldig till grov misshandel och dömdes till två års fängelse. Han ska även betala skadestånd på 103 000 kronor till brottsoffret.

Sedan tidigare förekommer mannen under 14 avsnitt i belastningsregistret och han dömdes senast i juni i år till fängelse för två fall av misshandel.

Mordförsök på Söder – man skuren med vasst föremål

Ett bråk på Södermalm ledde till att en man blev allvarligt knivskuren. En annan man är gripen misstänkt för mordförsök.

Larmet till polisen kom vid 01.26 natten till torsdag.

En man hade blivit skuren med ett vasst föremål – troligtvis en kniv, enligt polisen – i närheten av Medborgarplatsens tunnelbanestation.

– Det började med någon typ av bråk utomhus, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas.

Allvarligt skadad

En misstänkt gärningsman i 20-årsåldern har gripits för mordförsök.

Den utsatte mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Polisen jobbar vidare med att utreda vad som föranledde bråket.

Genrebild.

Genrebild.

Mostphotos

Man knivskuren på Söder – en gripen för mordförsök

Polisen: Började med någon typ av bråk ✔ Allvarligt skadad