De anmälda brotten ska enligt polisen ha skett via sms eller mejl.
"Alla åtta har fått information om att deras nya betalkort var klart och hade de några frågor skulle de ringa ett specifikt nummer", skriver polisen på sin hemsida.
De som ringde numret fick höra olika påhittade historier om köp som gjorts på personens kort, eller om en pågående inbrottsvåg.
Vid flera samtal uppmanades personer att fotografera av smycken eller guld och skicka bilderna till uppringaren.
"I ett antal av fallen genomskådade de drabbade bedrägeriförsöket och larmade anhöriga, ifrågasatte uppringaren eller la på", skriver polisen.
Skulle väga sitt guld
En av anmälningarna som kom in till polisen på måndagen var från en kvinna född på 40-talet.
– Hon har fått ett samtal från en bank där bankpersonal sa åt henne att man fått information om att det varit inbrott i bostadsområdet och att hon skulle ta fram sitt guld och lägga på en våg och så skulle någon komma och säkra guldet, säger Rebecca Landberg, presstalesperson hos polisen.
I det här fallet förstod kvinnan att något inte stod rätt till.
– Polisen kom till hennes bostad och gömmer sig och väntar på att bedragaren ska komma till bostaden och ta bedragaren på bar gärning. De kommer dock inte, säger Rebecca Landberg.
Under måndagen fick polisen in anmälningar om bedrägerier från fler håll än Bromma, enbart från lunchtid och framåt fick polisen in tolv anmälningar om bedrägerier på olika håll i Stockholmsområdet.
– När det kommer till bedragare är de väldigt skickliga, och de är också väldigt trevliga i telefon, jag har hört flera historier att äldre tycker att det är svårt att lägga på, säger Rebecca Landberg.
Rebecca Landberg, presstalesperson på polisen, rekommenderar alla att lägga på luren vid misstänkt bedrägeri.
Anci Rosén
Polisens rekommendation är att lägga på luren.
– Lägg på luren, ge aldrig ut bankuppgifter och släpp inte in en okänd om det inte är ett besök du förväntar dig, säger Landberg.
Samtliga anmälare i Bromma har varit personer över 70 år.