Det som började som en skämt har nu blivit verklighet. Sigtuna IF har fått sin egen låt som ska spelas innan matcherna i föreningens samtliga sektioner.

Det är Sigtunaartisten Marcus Svartserud som ligger bakom låten som heter Först och Störst.

– Från början var det typ ett beställningsjobb lite på skoj. Det var Ludvig i sportaffären som kläckte idén att Sigtuna IF borde ha en egen låt. Sedan gick jag hem och bara skrev. Det bara rann ur mig, säger Marcus Svartserud.

Historia och klyschig

Marcus Svartserud började skriva låtar redan i tonåren. Men inte förrän han köpte sin första gitarr för muckarbidraget fick han ner allt på papper och det blev låtar av materialet. Idag har Marcus skrivit närmare tusen låtar.

Marcus ville att låten om Sigtuna IF skulle innehålla lite av historiken om Sigtunabygden samtidigt som den skulle vara lite klyschig som inmarschlåtar ofta är.

Låten spelades till hemmapremiären för herrlagets fotbollsmatch. Då delades texten ut till publiken så de kan lära sig låten. På valborgsmässoafton släpptes låten på Spotify.

– Sedan dess har jag blivit stoppad på Ica av folk som sagt att det är superhäftigt. Äntligen har föreningen fått en egen låt. Jag har bara fått positiva reaktioner på låten, säger han.

Marcus Svartserud har skrivit låten Först och Störst till Sigtuna IF.

Marcus Svartserud har skrivit låten Först och Störst till Sigtuna IF.

Privat

Snilleblixt

Även idéskaparen och Sigtuna IF-profilen Ludvig Harryzon är glad över att låten nu existerar. Ludvig är engagerad i både fotbollen och innebandyn och hans far spelar med pingisveteranerna i föreningen.

– Jag fick en snilleblixt förra sommaren, varför finns det ingen Sigtuna IF-låt, det måste vi fixa. Många klubbar har det och här lokalt så har Skånela IF handbollsklubb alltid haft en, säger Ludvig Harryzon.

Efter den första idén gick det fort innan låten var klar.

– Jag älskar den och tycker att den är helt suverän. Jag var supernöjd när jag fick höra den. Fem av fem i betyg, säger Ludvig Harryzon.

Sigtuna IF spelar nästa hemmamatch på Ansgarsvallen, i anslutning till Prästängshallen, den 26 maj klockan 18:00 mot Rådmansö.