Längs Lilla sällskapets väg och Auroragränd, vid gränsen mot Mälarhöjden planeras det fler bostäder.

Området där det ska byggas består av fem mindre delområden. 

Tanken är att de 110 hyresrätterna ska ligga i sex punkthus på mellan fyra och sex våningar plus en indragen övervåning.

Uppskattas inte av alla

Flera av dem ska byggas på parkeringsplatserna vid de nuvarande lägenheterna.

Något som inte uppskattas av alla som bor i området. 

– Det ligger alldeles för nära husen som redan finns så att folk tittar rakt in i varandras kök. Det är ingen här som gillar det bygget. Däremot är det okej att de bygger Mälaräng det är ju ett helt nytt bostadsområde där det inte ligger något särskilt, sa en boende till Mitt i Skärholmen i en tidigare artikel.

Så är är planen att bostäderna ska byggas vid Lilla Sällskapets Väg i Bredäng. Nummer 5, 6 och 7 är hus som kan byggas längre fram.

Så är är planen att bostäderna ska byggas vid Lilla Sällskapets Väg i Bredäng. Nummer 5, 6 och 7 är hus som kan byggas längre fram.

Urban Couture Arkitekter

De 16 radhusen ska ha 1,5-våningar och ligga i närheten av de andra radhusen i området. 

Förutom att det blir flera bostäder i området är tanken att det även ska göra Lilla sällskapets väg mer lik en stadsgata med fler entréer ut mot gatan.

Stadsbyggnadskontoret: Blir mer levande

Och att området runt Lilla sällskapets väg och Auroragränd ska bli mer levande och tryggt, enligt stadsbyggnadskontoret. 

Visionsbild av ett av radhusen på Lilla Sällskapets Väg i Bredäng.

Visionsbild av ett av radhusen på Lilla Sällskapets Väg i Bredäng.

Urban Couture Arkitekter.

De nuvarande flerfamiljshusen längs Lilla sällskapets väg är putsade i brunt och gult och radhusen har grön träpanel, rött tegel och vit puts.

Den nya flerfamiljshusen föreslås få putsade fasader i jordfärger och radhusen ska byggas i trä med plåtdetaljer i rött.

Ingår i utbyggnad av Bredäng

I och med att parkeringsplatser försvinner från området i och med bygget är tanken är nya ska tillföras dels både i garage och i markplan. 

Området ingår som en del av utbyggnaden i Bredäng som Mitt i tidigare skrivit om.