Gaslarmet vid Säpos högkvarter i fredags eftermiddag föranledde en omfattande insats. Räddningstjänst och poliser i gasmask arbetade i tre timmar innanför stora avspärrningar.

Både Internationella engelska skolan och en förskola i området höll sina elever inomhus.

Enligt uppgifter i olika medier under helgen kan svetsarbeten i området ha utlöst larmet. Men Säpo är på måndagen fåordig om orsak och verkan.

– Vi kan inte gå in på hur det upptäcktes eller vad det var. Men efter att räddningstjänsten varit där och undersökt kunde man konstatera att det inte fanns någon gas vare sig inne i eller utanför byggnaden, säger Gabriel Wernstedt, presskontakt på Säpo.

– Självklart blir det mycket rykten och frågor i omlopp vid en sådan här insats. Men vi kan inte kommentera närmre utan hänvisar till polisen.

Symptomfria

Hos polisen pågår en förundersökning om vållande till kroppsskada, där man med skada avser de illamåendesymptom som flera i området uppvisade i samband med insatsen.

Ingen person är i nuläget misstänkt.

Samtliga åtta personer, varav två poliser, som fick uppsöka sjukhus på fredagen är hemma igen.

"De poliser som varit under observation under 24 timmar mår bra och har inga symptom av något slag", meddelar Carina Skagerlind på polisens presstjänst i ett mejl.