Eldstad, egen tvättstuga, bastu och 155 kvadratmeter privat takterrass. Takvåningen på det planerade nya huset på Erstagatan är tänkt att vara något extra.

– Det är pricken över i:et i ett exceptionellt hus skapat för äkta konnässörer, säger marknadsansvariga Gustav Wallin i en kommentar.

Konceptbild på nya huset på Erstagatan 3, i mitten av bilden.

Konceptbild på nya huset på Erstagatan 3, i mitten av bilden.

Wallin

River gamla fastigheter

Byggherren Wallins nya bostadshus med totalt 25 lägenheter ska ta plats där Ersta i dag har sin gamla värmecentral och där de tidigare hade en second hand-butik. Grannar protesterade mot rivningsbeslutet men länsstyrelsen avslog överklagandet.

I huset höll även Ersta frimärkesavdelning till som Ersta diakoni med anledning av rivningen beslutat att lägga ner, vilket Mitt i tidigare skrivit om.

Avstamp i områdets karaktär

Nya byggnaden blir åtta våningar högt och ska utseendemässigt ha sin utgångspunkt i hur området ser ut i dag. Lägenheterna kommer att ha balkong, walk-in closet och ensuite-badrum.

– Med utsikten och det centrala läget med närhet till all typ av service, nöje och kultur hoppas vi att detta kommer att vara bostadsrätter som matchar de preferenser vår målgrupp har, säger Gustav Wallin.

Konceptbild på lägenhet i nya huset.

Konceptbild på lägenhet i nya huset.

Wallin

Hög prislapp

Prislappen på ettor och tvåor i entréplan ligger på runt 5 miljoner kronor, fyror högre upp på runt 20 miljoner kronor. Takvåningens pris är hemligt.

Det är ju lite tuffa ekonomiska tider, hur ser ni på möjligheten att få lägenheterna sålda?

– Responsen så här långt har varit mycket god, så vi är väldigt optimistiska. Det är ovanligt att kunna erbjuda stora, moderna lägenheter med havsutsikt på Södermalm, detta är en eftertraktad bristvara, säger Gustav Wallin.

– Penthouset är helt unikt med ett eget våningsplan med stor takträdgård med utsikt över Stockholms inlopp. Och det har redan varit stort intresse för den.