Mannen kolliderade med en personbil i höjd med Pålamalmsvägen den 7 juli.

När Mitt i är på platsen ligger blommor och ljus utlagda på en minnesplats i korsningen. Längs med sträckan syns bland annat en skylt utanför ett hus som ber mc-förare att ta det lugnt. Det finns ett vägmärke som varnar för att det är en olycksdrabbad mc-väg.

Johannes Äng

Vägen, som går mellan Rosenhill i Botkyrka och Västerhaninge och kallas för "Slingerbulten", har länge varit olycksdrabbad. Trafikverket beskriver i en förstudie vägen som en "populär men farlig mc-väg."

Åren 2019-2023 inträffade sammanlagt 122 personskadeolyckor på länsvägen, varav tre med dödlig utgång, visar statistik från Transportstyrelsen.

I fjol välte även en buss på sträckan där tre personer skadades och 2021 frontalkrockade två lastbilar.

Det var här, vid Pålamalmsvägen, som olyckan inträffade.

Det var här, vid Pålamalmsvägen, som olyckan inträffade.

Johannes Äng

Inga extra insatser

Under 2020 genomfördes flera åtgärder på sträckan för att öka säkerheten, bland annat avverkning av träd, utbyte och förlängning av vägräcken och utbyte av vägmärkesstolpar.

Emilia Oldenburg är operativ koordinator hos Botkyrkapolisen och berättar att de ser en ökning av olyckor under sommarmånaderna när fler åker motorcykel. I vanliga fall har de därför en särskild insats på Botkyrkadelen av sträckan i maj.

– Det har varit framgångsrikt – vi har inte haft några dödsolyckor på sträckan i Botkyrka under förra året till exempel, säger hon.

Johannes Äng

I år hade man däremot ingen riktad instats, eftersom man inte längre har haft tillgång till mc-poliser som gjort insatserna.

– Vi har prioriterat yttre personal som jobbar med vanliga larmjobb. Vi har däremot jobbat extra med kontroller just på den sträckan i det dagliga arbetet, säger Emilia Oldenburg, som lyfter att de följer statistiken över olyckor på sträckan noggrant.

Inte heller hos Haningepolisen har man några riktade insatser mot Slingerbulten.

– Alla resurser kör på larmuppdragen – vi satsar på det och att undvika våldsbrott, säger Lars-Göran Rehn, operativ samordnare.

Trafikverket har ytterligare planer för att öka säkerheten på vägen som inleds i höst. Men det är på sträckan mellan Västerhaninge och Tungelsta, med fokus på att göra det säkrare att korsa vägen.

Mitt i har sökt Trafikverket.