Hyreshöjningar, rekordräntor och elpriser som skjuter i höjden – det är tuffa tider för många hushåll. Men medan många aktörer fortsätter att höja sina priser, går Tekniska museet mot strömmen och sänker sin entréavgift med över 40 procent på vardagar.

– Det är tydligt att dyrare levnadskostnader påverkar – inte minst barnfamiljerna. Sedan museet grundades 1924 har vi tagit oss genom både hög- och lågkonjunkturer, och alltid varit en plats för hoppfulla visioner om framtiden, något som är särskilt viktigt i tuffa tider, säger Peter Skogh, museidirektör.

Firar 100 år

Prissänkningen är en del av firandet av museets 100-årsjubileum och innebär att ett besök nu kostar 100 kronor på vardagar. På helger och skollov ligger priset dock kvar på 170 kronor. 

– Vi vill fira vårt 100-årsjubileum genom att ge fler möjlighet att besöka museet, säger Peter Skogh, museidirektör.

Sänkt pris betyder inte sänkt kvalitet. Tvärtom, enligt Peter Skogh.

– Vi drar inte ned, det är nog snarare tvärtom. Vi hoppas att det här ger fler möjlighet att besöka Tekniska, så det vore ju en positiv effekt för oss med.

Museet erbjuder fler utställningar och upplevelser än någonsin och håller öppet till klockan 22 varje kväll, hela veckan, fortsätter han.

– Så det ryms många fler besökare.