Under natten mot torsdagen den 3 oktober vid 01.30-tiden detonerade en handgranat vid ett flerbostadshus i Tensta, porten förstördes och ett sprinklersystem i huset började spruta vatten.

Polis och räddningstjänst ryckte ut till platsen, två män i 20-årsåldern greps misstänkta för dådet men släpptes senare.

Vid 22.22 på lördagskvällen den 5 oktober skedde en ny explosion inne i en port vid samma adress och polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut.

Explosionen orsakade mindre skador.

Boende i huset var hemma när händelsen skedde men ingen skadades, det sa Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen, till Aftonbladet då.

En och samma adress utsatt

Polisen sade i samband med den andra explosionen till TT att explosionerna skedde vid samma adress, och nu bekräftar även förundersökningsledaren och åklagaren Jenny Karlsson saken:

– Jag kan bekräfta att adressen är den samma för båda händelserna.

Misstänker ni en och samma måltavla?

– Jag kan inte uttala mig om måltavla i nuläget.

Är de två personer som greps efter första dådet men släpptes fortfarande misstänkta?

– Nej, misstankarna mot de två är nedlagda, och det finns ingen frihetsberövad i ärendet som utreds som ett och samma nu. I övrigt har jag inga fler kommentarer.

Ingen person har skadats i någon av explosionerna.

Brottsrubriceringarna är enligt polisen allmänfarlig ödeläggelse respektive brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.