Sigtuna

I över 50 år har markanden Sigtuna möte varje år intagit staden med knallar, hantverk, design och matprodukter. Även musik, utställare och underhållning har varit centralt under Sigtuna möte.

Renovering på Stora gatan

På grund av renoveringen av Stora gatan som inte går att nyttja helt och hållet var det inte helt säkert att Sigtuna möte skulle bli av i år men nu görs marknadens upplägg om i stället.

–  Intresset från besökare dag två har inte varit lika stort så därför kör vi en dag istället och lägger allt krut på att göra den dagen till en riktig folkfest, säger Carola Ålstig Andersson som är verksamhetsansvarig på Destination Sigtuna till Mitt i.

Den stora skillnaden är att marknaden sprids ut på flera platser i staden så som Strandpromenaden, i Drakegården, på Mynttomten vid Kulturtorget, i Sigtuna museums trädgård och på Borgmästarängen.

Det historiska temat kvarstår och ett traditionellt inslag är Elsa Beskows figurer tant Grön, tant Brun och tant Gredelin samt farbror Blå som flanerar i staden.

Knallar på Stora gatan under Sigtuna möte.

Knallar på Stora gatan under Sigtuna möte.

Destination Sigtuna

Kvällsaktiviteter

När marknaden stänger för dagen förvandlas staden till en plats med fokus på mat, dryck och musik.

– Sigtuna möte är en fin tradition i vår stad och vi tycker det känns viktigt att vara en del i att bevara, men också förnya evenemanget, och skapa en härlig folkfest för både Sigtunabor och hitresta, säger Ludvig Harryzon som är ordförande i Sigtuna stads företagarförening.

Sigtuna möte arrangeras lördagen den 31 augusti och är ett samarbete mellan Destination Sigtuna, Sigtuna stads företagarförening och föreningen Sigtuna event.

Ponnyridning för barnen under Sigtuna möte.

Ponnyridning för barnen under Sigtuna möte.

Destination Sigtuna