Tre personer åtalas för människorov och grovt vapenbrott. Detta efter att de gripits i en bil tillsammans med den person som de kidnappade i slutet av juli i år.

Gripandet kunde ske tack vare ett vittne som ringde till polisen. Vittnet såg hur en bil parkerade framför en port i Järfälla och att två maskerade personer gick fram till en man i 25-årsåldern. Vittnen ska sedan ha sett hur en av dem tog fram en pistol och att mannen följde med dem till bilen, som därefter körde därifrån.

Polisen kunde kort därefter hitta bilen. Enligt polisens vittnesmål ska målsäganden ha sagt att han blivit kidnappad och att de tre personerna hotade honom med ett vapen, för att få pengar.

Dna hittades

De tre åtalade greps och i bilen hittades mycket riktigt ett skarpladdat vapen. I bilen hittades också handskar och en rånarluva med de misstänktas dna. I förundersökningen framgår det att en av de misstänkta, en 17-åring, fångades på kamera när han köpte handskar på Biltema några timmar innan gärningen. Vapnet som påträffades i bilen ska enligt åtalet ha hämtats upp i Kungsängen.

Erkänner

Efter att pistolen hämtades har en av de tilltalade, en 20-åring, knappat in adressen i Järfälla på sin telefons gps. 20-åringen och den tredje mannen, en 18-åring, vidgår händelseförloppet men förnekar brott på grund av nöd. 17-åringen vidgår att han haft pistolen och att visat den för offret och tvingat in honom i bilen.