Vid Enskede gårds tunnelbanestation, på den sida som går upp mot parken vid Odelbergsvägen, har det sedan i våras funnits ett slukhål.

De senaste veckorna har Mitt i rapporterat om flera sådana, bland annat vid Gullmarsplan. I Hässelby satte en trött granne upp en lapp för att belysa stadens långsamma arbete. "Detta monument över gatukontorets inkompetens uppfördes i april 2024. Konstnär: Okänd. Konstverket ”K-märktes” 15 augusti 2024 av Hässelby Strandvägs skönhetsråd", löd lappen. Först efteråt tog staden tag i saken och lagar nu hålet.

Sju ärenden

Trafikkontoret har fått in sju ärenden om slukhålet vid Enskede gårds t-bana, det första i april i år, men menar att ansvaret ligger på Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning då marken hör dit. Stadsdelen svarar att de har en dialog med Stockholm vatten och avfall, Svoa, om hålet.

Trafikkontoret har fått in sju synpunkter på hålet sedan i april.

Trafikkontoret har fått in sju synpunkter på hålet sedan i april.

Susanne Wiberg

En ledning i slukhålet har filmats och spolats, men ytterligare en ledning behöver utredas, meddelar Svoa. Hur omfattande arbetet blir vet de inom de närmsta två veckorna.

– Exakt hur hålet har uppstått vet vi inte än. Innan vi fattar beslut om vidare åtgärder behöver vi göra klart utredningen för att fatta beslut på korrekta underlag, säger Alexandra Fleetwood, pressansvarig på Svoa.

Svoa ska återkomma till Mitt i om hur det kommer sig att lagningen av hålet har dröjt flera månader.