Inför sista omgången av Botkyrkatäta division 4 har Bredängslaget Newroz FC redan säkrat kontraktet till divison 3. Men Albylaget Konyaspor KIF och IFK Tumba ska nu göra upp om den åtråvärda kvalplatsen. De två lagen ligger tvåa respektive trea inför sista omgången – med lika många poäng.

Konyaspor KIF har ett litet övertag med något bättre målskillnad. Att de har tagit sig så här långt kommer inte som en förvåning för lagkoordinatorn William Shahoud.

– Inför säsongen siktade vi på en topp 3-placering, med förhoppningen om att kunna avancera. Nu kommer vi gå all in för vinst och förhoppningsvis behålla den andraplats som vi just nu besitter, säger han.

William Shahoud vill fokusera på en match i taget.

William Shahoud vill fokusera på en match i taget.

William Shahoud vill inte spekulera hur en eventuell kvalomgång skulle gå – fullt fokus ligger på fredagens avgörande match mot Spårvägens FF som slåss för sin överlevnad i division 4.

Tuffa motståndet: seriesegrarna

Tufft motstånd väntar för IFK Tumba. De ställs mot seriesegrarna Newroz FC på hemmaplan. Det blir lika mycket en revanschmatch som en avgörande match, menar A-lagsansvariga Adis Dedic.

Adis Dedic vill se revansch mot Newroz FC samtidigt som IFK Tumba kniper kvalplatsen.

Adis Dedic vill se revansch mot Newroz FC samtidigt som IFK Tumba kniper kvalplatsen.

Privat

– Vi förlorade mot dem med 4–2 på bortaplan med en man mindre i 60 minuter, så efter det vill vi slå dem på hemmaplan. Men vi jobbar också för att ta kvalplatsen, säger han.

Precis som Konyaspor KIF satte IFK Tumba tidigt målet att ta sig till division 3.

– Vi hoppades att ta direktplatsen, men nu med en match kvar så vill jag säga att målsättningen lever. Vi får bara ta omvägen, säger Adis Dedic.

Ödesmatcherna spelas klockan 20 på fredag.