Under valborgsmässoaftons kväll samlades runt 4000 ungdomar från hela Stockholm vid hoppbacken på Enskedefältet. Det blev så pass stökigt att polisen var tvungen att beordra föräldrar att hämta hem sina barn, och flera brott rapporterades. Rykten om festplatsen spreds bland ungdomar på sociala medier.

I dag, onsdag, har många skolor haft skolavslutning och polisen är förberedd på att det kan bli "mycket fylla" på Enskedefältet.

– Vi kommer att ha en hög polisiär närvaro i området, samt nära samverkan med andra aktörer, som fältassistenter, socialtjänst, polisvolontärer och ordningsvakter. Vi kommer därför att ha en stor kapacitet att förebygga brott och att ingripa mot pågående brott på plats, säger Andreas Lindfors, kommunpolis.

Samling på Enskede IP

Vid behov kommer polisen att kontakta vårdnadshavare, omhänderta berusade och upprätta orosanmälningar till socialtjänsten.

– Vi behöver ansvarstagande vuxna på plats och kommer att ha en uppsamling med info klockan 18.30 på Enskede IP. Dit är man välkommen om man vill hjälpa till, säger Andreas Lindfors, som nyss kände några regndroppar på sig.

– Vädret spelar in. Regn lägger sordin på stämningen. Vi vet att dåligt väder har en brottsförebyggande inverkan utomhus.

Enligt SMHI:s prognos ska det regna i Stockholm fram till 19, sedan blir det växlande molnighet och 13-15 grader.