– Jag är en flicka som sjunger med en vuxen och sen har jag lite olika roller runtom – som en i byn och som tengilssoldat, säger Emilia Rösund.

Som Mitt i tidigare berättat börjar 11-åringen från Åkersberga bli en riktigt musikalveteran. I våras hade hon olika roller i Trollkarlen från Oz och innan dess var hon Emil i Lönnebergas lillasyster Ida, även det på Intiman i Stockholm.

Rollerna haglar över scenvana Emilia, 11 år

Nu är det dags igen. Emilia ska spela olika roller i musikalen Bröderna Lejonhjärta som snart har premiär.

Intensiva rep

Prick 50 år har gått sedan den omtyckta berättelsen av Astrid Lindgren först publicerades, 1973.

– Första repetitionen är ikväll. Vi ska ta med manus. Det kom via mail för en timme sedan, berättar Emilias pappa Mats Rösund.

– Det är intensivt. De kör repetitioner i två veckor. Ikväll ska alla skådespelare läsa manus tillsammans.

Hur går det med skolan?

– Tyvärr blir det inte så mycket skola. Hemligheten är att ligga i fas med skolarbetet. Än så länge har hon varit duktig, säger Mats.

Han avslöjar också att även han och mamma Eva har uppdrag i uppsättningen. Mats är lärare men även utbildad inom el och bidrar med en del teknik till scenen, bland annat facklor. Mamma Eva spelar ännu en av den onde riddar Tengils soldater.

Redan scenvan

Emilias väg till scenen har gått via sång, dans och teater på Livat artistskola i Åkersberga där hon började redan när hon var fem år. Bröderna Lejonhjärta blir den fjärde föreställningen hon är med i.

Vad tycker du om Bröderna Lejonhjärta? 

– Jag har sett filmen. Den var intressant fast lite sorglig, den handlar ju om döden och så, säger Emilia.

Vad ska du göra för gaget du får?

– Jag sparar pengarna.

Bröderna Lejonhjärta på Intiman har premiär 16 september.