Många har säkert sett Sendos foodtruck, som stått på Hugo Sabels torg.

Men ägaren, Khaled Matermawi, var sugen på en riktig restaurang.

– Det gällde att hitta rätt lokal på rätt plats, säger han.

Så när Angelinas kök (tidigare Texas Longhorn) på Dragonvägen stängde passade Khaled på, tillsammans med Ibrahim Emos, att köpa restaurangen.

Och på onsdagen var det grand opening.

– Det känns jättebra, säger Khaled och ler.

Ibrahim och pappa Khaled Matermawi på nyöppnade Sendos restaurang i Upplands Väsby. 

Ibrahim och pappa Khaled Matermawi på nyöppnade Sendos restaurang i Upplands Väsby. 

Charlotte Arwedsson

Från Syrien

Khaled är ursprungligen från Syrien och maten från Mellanöstern, som shawarma, kebab och kycklingspett.

Vi ger maten mycket kärlek.

– Folk älskar shawarmatallriken. Jag hade kunder från Märsta, Sollentuna och många andra ställen som kom till Hugo Sabels torg bara för den, säger Khaled  stolt.

En annan specialitet är kibbeh, där man mixar bulgur som rullas och fylls med nöt- eller lammkött.

– Vi gör även falafel från grunden.

Inredningen är densamma som tidigare och det blir även uteservering mot Himmelsgränd. Och öppettiderna är generösa – 11–02 på natten.

– Så det blir både lunch och nattmat, säger han.

Till sin hjälp har han sonen Ibrahim, 20, och ett par timanställda.

Restaurangbranschen har det tufft. Hur ska ni lyckas?

– Vi ger maten mycket kärlek och håller bra priser. Det är också viktigt att det är snyggt upplagt. Folk äter med ögonen, säger Khaled Matermawi.