Inne på Tennstopet sitter fyra män och tar varsin öl. Alla heter Kenneth och bär likadana halsdukar i svart och vitt.

– Vi Kenneths är väldigt trevliga och unika, jag tror att många avundas hur trevligt vi har, säger Kenneth Björkgren.

Skål! Frv Kenneth Bäckström, Kenneth Tiedman, Kenneth Björkgren och Kenneth Andersson,.

Skål! Frv Kenneth Bäckström, Kenneth Tiedman, Kenneth Björkgren och Kenneth Andersson,.

Fanny Cassel.

Tillsammans utgör de fyra av Svenska Kennethklubbens närmare 1 000 registrerade­ medlemmar. En klubb som ska verka för namnet Kenneths­ överlevnad.

– Vi vill föra traditionen vidare och låta namnet Kenneth leva kvar. Dessutom ses vi och har roligt tillsammans, säger Kenneth Tiedman.

80 medlemmar

Totalt har Svenska Kenneth­klubben sex säten i Sverige där Hufvudstaden i Stockholm bildades 1996. I dag har de över 80 aktiva medlemmar som ses flera gånger per år för att umgås.

– Alla Kenneth har olika jobb och olika bakgrund, det är kul med bredden på diskussionerna­ när vi ses, säger Kenneth Tiedman.

Han fick medlemskapet i present av sin fru för 25 år sedan.

– Jag tyckte det var jätte­roligt. Jag har egentligen aldrig­ funderat över mitt namn. När jag gjorde lumpen så kallades jag för ”Chiefen” så det har liksom definierat mig mer.

Kennethbakelse.

Kennethbakelse.

Svenska Kennethklubben.

Nationalsången för klubben heter ”Jag heter Kenneth­” och är skriven av Kenneth and the Knutters. Låten sjungs vid varje sammanträde, där det även äts Kenneth-bakelse som garneras med ett stort gult K.

– Årsmötena för Svenska Kennethklubben ute på klubbarna i landet är jäkligt storslagna, då är vi nästan hundra Kenneths som ses.

Namnet Kenneths storhetstid var 1953 där 620 pojkar fick namnet. År 2023 döptes ingen till Kenneth.

– Vi är medvetna om att namnets popularitet har dalat, men vi är glada att vi lyckats värva landets yngsta­ Kenneth som är två år gammal­, säger Kenneth Andersson.

Firar 30 år

I år firar Svenska Kennethklubben 30 år och storslagna aktiviteter är att vänta.

Fram till dess välkomnar klubben gärna fler medlemmar.

– Jag var skeptisk till Kenneth­klubben i många år, men sedan en dag så kände jag att nu fasen är det dags att gå med i klubben. Det ångrar­ jag inte en sekund, säger Kenneth Bäckström.

Hur känns det att heta Kenneth?

Kenneth Andersson, 68 år, Tallkrogen.

Kenneth Andersson, 68 år, Tallkrogen.

Fanny Cassel.

– För mig har Kenneth varit ett namn bland alla andra tills jag hörde talas om Svenska Kennethklubben, säger Kenneth Andersson.

Kenneth Bäckström, 70 år, Kungsholmen.

Kenneth Bäckström, 70 år, Kungsholmen.

Fanny Cassel.

– Jo, bra. Jag hade hört talas om Svenska Kennethklubben sedan 90-talet. Jag var skeptisk i många år, men sedan en dag så kände jag att ’nu fasen är det dags att gå med’. Det ångrar jag inte en sekund, säger Kenneth Bäckström.

Kenneth Tiedman, 80 år, Tungelsta.

Kenneth Tiedman, 80 år, Tungelsta.

Fanny Cassel.

– Jag har egentligen aldrig funderat över mitt namn. När jag gjorde lumpen så kallades jag för ’Chiefen’, det har liksom definierat mig mer, säger Kenneth Tiedman.

Kenneth Björkgren, 75 år, Järfälla.

Kenneth Björkgren, 75 år, Järfälla.

Fanny Cassel.

– Det är fantastiskt­ att heta Kenneth. Jag heter dessutom Uno som betyder den första. Så jag heter både den vackra och den första, säger Kenneth Björkgren.