I sju år har Mikael Mathessis och Simon Nader åkt runt med Fisk- och skaldjursbilen och levererat mat från havet hem till folk. Mikael jämför den med "glassbilen" men säger att de inte haft så många kunder innanför tullarna.
Fryst fisk
Nu satsar de på en fysisk butik. Den 11 december öppnar "Vasafiskerian" på Hälsingegatan 8 i vågbutiken Allvågs gamla lokaler.
– Vi köpte faktiskt en våg av dem innan de lämnade lokalen, säger Mikael Mathessis.
Det blir både butik och bistro.
– Vi kommer att köra på vårt koncept som är att sälja fryst, färsk fisk. Fisken och skaldjuren fileas och fryses ner direkt på fiskebåtarna, vilket gör att det är så färskt det kan bli när det når våra kunder.
Förutom fryst fisk och skaldjur kommer man att kunna köpa olika röror, till exempel romsås och andra tillbehör.
– Vi har ett stort utbud med till exempel röding, räkor, kungskrabba och rödspätta. Det mesta kommer från Norge eller Holland och vi importerar själva, säger Mikael Mathessis.
Frukost och lunch i bistron
Bistron, som ligger intill butiken med egen ingång, har plats för femton personer.
– Till en början kommer vi att köra på frukost och luncher, till sommaren hoppas vi kunna hålla öppet på kvällen.
Butiken har redan fått ett varmt välkomnande i Vasastan. Många är nyfikna och har nappat på öppningserbjudandena.
– Vi har aldrig fått så här många beställningar på löjrom på så kort tid, säger Simon Nader.
Framöver planerar han och Mikael Mathessis fler butiker i innerstan och deras fruar ska inom kort ta över driften av affären i Vasastan.