Matateljén öppnade på Stora Gungans väg för åtta år sedan. En destination för såväl stammisar från området, som bloggare och långväga gäster. I våras gjorde ägarna Anna Klyvare och Henrik Sauer om konceptet och startade en "mini-saluhall" i lokalen.

Nu kommer beskedet att restaurangen Matateljén öppnar i Slakthusområdet, mitt i det nya restaurangklustret. Från början kändes det inte självklart att det nya stället skulle heta Matateljén, men ju längre in i planeringen Anna Klyvare och Henrik Sauer har kommit har det känts mer och mer rätt. De stora fönstren och lokalens rymd ger en ateljékänsla, menar de.

– Men lokalen är betydligt större än den tidigare och vi kommer verkligen att få chansen att leva ut alla våra idéer, säger Anna Klyvare.

Lekfull mat

Exakt hur många platser det blir eller vad som kommer att finnas på menyn är inte klart. Men tanken är att sudda ut gränserna mellan matsal och kök, och att skapa en lokal "där allt hänger ihop". Maten kommer att vara "lekfull med ett stort råvarufokus".

– Vi håller på att planera inredning och planlösning nu. Det känns jättespännande. Slakthusområdet är en intressant plats som sjuder av liv, säger Anna Klyvare.

Den nya restaurangen kommer att vara öppen både lunch och kväll. Någon gång under nästa år, innan sommaren, är planen att Matateljén ska slå upp portarna.