I april gick Gärehovs bygg i konkurs. Bolaget har haft hand om flera byggen i Sverige, bland annat bygget av Ica Maxi i Arninge.

Bolaget uppger att flera anställda i ledande positioner agerat illojalt och att en polisanmälan kommer att göras, rapporterar SVT.

Ica fastigheter skriver i ett mejl till Mitt i att de nu brutit avtalet som de haft.

– Vi har hävt avtalet med entreprenören i fråga som har ansvarat för byggnationen, säger Fredrik Jansson, chef för projekt på Ica Fastigheter.

Försenad start

Många Täbybor har sett fram emot den nya butiken. Men projektet har varit kantat av förseninger. Första planerade byggstart var redan 2017.

Då var elförsörjningen till området ett av problemen, därför skjöts byggstarten framåt i tiden. Elnätet i Arninge har sedan dess byggs ut.

I januari 2023 togs till slut det första spadtaget. Men nu är det alltså stopp igen, om än tillfälligt.

Ica fastigeheter svarar att ICA Maxi i Arninge drivs som en delad entreprenad och att bygget därför går framåt. De planerar fortfarande att öppna nästa år.

– Vi tittar på nya lösningar för att ta upp och fortsätta entreprenaden. Vi jobbar fortsatt enligt tidplan för öppning våren 2025, säger Fredrik Jansson.

En aktör intresserad av takbyggnaden

Mitt i har tidigare berättat att padeln på taket som var planerad ströks. Detta på grund av att sporten inte längre är lika populär enligt Ica. Nu planerar de i stället för ett annat utbud som "främjar motion och rörelse" i de lokalerna, något Mitt i rapporterat om.

En aktör har visat intresse. Men ännu vill de inte avslöja vilken och nyfikna Täbybor får vänta.

– Vi har en dialog med en aktör som är intresserad av att driva en verksamhet på taket och vi återkommer gärna längre fram och berättar mer om det, säger Fredrik Jansson.