Två gamla Vallentunanamn har hamnat i Svenska Volleybollförbundets Hall of Fame. Katrin Vink och Gertrud "Geten" Björkman.

Guldmedaljör och tränare

Katrin Vink spelade i Vallentuna VBK under 90-talet och var med och vann SM-guld med klubben 1994. Hon spelade även 83 landskamper. Hon var också med som tränare när Vallentuna VBK spelade SM-final 2002.

– Jag minns med glädje SM-guldet och finalmatcherna, men tyvärr har jag också ett av mina värsta volleybollminnen med Vallentuna från säsongen 97/98. Vi hade ett fantastiskt lag med högt uppsatta mål, men förlorade finalen i tre raka matcher mot Örebro. Dessa förluster sved extra hårt, säger hon till Svenska volleybollförbundet.

Bytte från rivalerna

Gertrud "Geten" Björkman Eklund var Center i landslaget under 70-talet och en bit in på 80-talet där hon gjorde 85 matcher. Klubbkarriären spenderade hon som mest hos rivalerna Sollentuna, där hon vann åtta SM-guld.

– Sollentuna mot Vallentuna var ju lite derby, säger Gertrud "Geten" Björkman.

Katrin Vink var med och vann SM-guld åt Vallentuna 1994.

Katrin Vink var med och vann SM-guld åt Vallentuna 1994.

Svensk Volleyboll

Efter den blomstrande karriären slutade hon, men efter fem år gjorde hon comeback. Det var då, 1989 som hon bytte från Sollentuna till Vallentuna VBK. Under sitt enda år i klubben hjälpte hon det formsvaga laget att hänga kvar i elitserien.

– Jag tyckte väldigt mycket om Vallentunatjejerna, det var roligt att få spela med dem.

Bankett i januari

De får utmärkelsen tillsammans med Lasse Nilsson och Håkan Björne, och även Beachvolleyparet får OS 2000 och 2004 Björn Berg och Simon Dahl.

De får ta emot utmärkelserna vid Hall of Fame-banketten i januari 2025 i samband med Grand Prix i Uppsala.