Årets säsong av Mästarnas mästare bjuder på flera stora namn som Anja Pärsson och Sebastian Larsson. En som kanske är lite mindre känd är Anna Wijk – men i innebandyvärlden är hon en av de allra största.

Hon har bland annat utnämnts till världens bästa innebandyspelare, valts in till innebandyns hall of Fame och tagit både SM- och VM-guld. Från Sandviken, via Umeå och Mora bor hon numera i Vega.

– Det känns nästan overkligt att det nu ska visas, säger hon till Mitt i inför premiären.

Hon har fått frågan om att vara med tidigare, men då var hon gravid. Men denna gång klaffade det och hon packade väskorna och begav sig till Spanien med resten av deltagarna.

– Vi som grupp klickade redan på Arlanda, jag kände mig trygg från första början. Det häftigaste med hela upplevelsen var att lära känna de andra deltagarna. De är stora idrottare som har varit med om häftiga saker men är ändå så inbjudande, säger hon.

Sätta innebandyn på kartan

Anna Wijk tror att hennes deltagande är viktigt för innebandyn. Många inom sporten har hört av sig, varit intresserade och peppat.

– Det är bara Niklas Jidhe som varit med tidigare, så det är en ära att få vara med. Innebandyn kämpar för tid i media och publik och det här är ett bra sätt att visa upp den.

Men det var inte helt enkelt i Spanien. Kvar hemma i Vega var sambon och deras två barn, varav ena bara var sju månader.

– Det var jättetufft. Tittare kommer att se att jag var ett mentalt vrak som längtade efter barnen. Väl hemma så hade allt så klart gått bra så jag ångrar lite att jag inte njöt mer av upplevelsen på plats.

Tävlingarna tog även fysiskt. Det är särskilt en tävling under säsongen som Anna Wijk bävar för att se.

– Jag hade det sjukt tufft i den – jag var alldeles för klen. Jag visste att tävlingarna skulle bli tuffa men kunde inte föreställa mig hur tufft det faktiskt skulle vara, säger hon.

En upplevelse hon tar med sig är när hennes film om karriären visades.

– Jag har inte reflekterat över karriären så och fått se allt man har gjort. Det var mycket känslor då och fint att få dela med de andra i huset.