I halvlek var det lika mellan lagen men Vendelsö IK vann till slut med 4-2 efter två mål på övertid av Amadou Junior Tandia och Marcus Wänfelt Lupinski. Det betyder att Vendelsö håller greppet om topplaceringen i division 3 södra Svealand med 43 poäng med tre omgångar kvar att spela.

– Det var en tuff match, FC Brandbergen gjorde det riktigt bra. Det var delat med lägen och målchanser, säger Vendelsö IK:s tränare Mario Torres.

Enligt Svenska Fotbollförbundet var det 600 personer på Haningevallen, något som Mario Torres menar märktes på stämningen.

– Det var nog riktigt roligt för publiken. Det var mycket barn så det blev som ett stort familefirande.

Målskyttar för Vendelsö IK i matchen mot FC Brandbergen blev Madou Junior Tandia, Marcus Wänfelt Lupinski, Jonathan Hänninen Silveira och Ruben Lindström.

Målskyttar för Vendelsö IK i matchen mot FC Brandbergen blev Madou Junior Tandia, Marcus Wänfelt Lupinski, Jonathan Hänninen Silveira och Ruben Lindström.

Vendelsö IK

Slutstrid väntar

Nu återstår matcher mot IFK Aspudden-Tellus, Reymersholms IK och till sist Rågsveds IF den 6 oktober. Vendelsö ligger i topp i tabellen med 3 poäng över andraplacerade Rågsveds IF. Laget som vinner serien får spela i division 2 nästa säsong.

– Vi fortsätter på samma spår – det har ju funkat. Vi kommer att fokusera från match till match. Vi fortsätter med samma disciplin och arbetskapacitet på träningarna. Motivationen finns hos spelarna när man ligger på topp, säger Mario Torres.

FC Brandbergen ligger efter helgen på en sjunde plats.

Det var derby även på damsidan i division 3 när IFK Haninge tog sig an Västerhaninge IF i tabellbotten. Där blev det vinst för IFK Haninge med 2-1 och laget har nu skramlat ihop 6 poäng under säsongen. Västerhaninge IF ligger kvar i tabellbotten med 0 poäng.