Hon är utbildad på Performing Arts School i Göteborg. Men yrkesvägarna har tagit henne allt längre från Göteborg sedan examen 2012. Via uppdrag i Malmö och Fredericia i Danmark har hon de senaste åren haft engagemang i Londons West End, musikalernas Mekka. Där har hon spelat i "Miss Saigon", "Alladin" och nu senast i storsuccén "Hamilton".

Nu hinner hon knappt hämta andan från det ena uppdraget till det andra. När andra går på semester hoppar Marsha Songcome. Den 28 juli gör hon sin sista föreställning i "Hamilton" i London. Den 29 juli är hon i Göteborg för nästa uppdrag. Det som Esmeralda i Göteborgsoperans uppsättning av "Ringaren från Notre Dame".

– Jag är exalterad över att flytta tillbaka till Göteborg och naturligtvis oerhört glad att komma till Göteborgsoperan, där jag såg så många musikaler under min utbildning. Jag får gåshud bara jag tänker på det, säger hon i ett pressmeddelande.

Den 29-åriga sångerskan från Nybro har förutom sina musikalroller medverkat i filmen "Miss Saigon – 25th Anniversary" och "Miss Saigon – The Definitive Live Recording". Hon har dessutom gjort ett flertal tv-framträdanden.

Under hösten och våren 2018/2019 kommer hon alltså har huvudrollen på Göteborgsoperans "Ringaren i Notre Dame". Rollen som Esmeralda har Marsha Songcome en stark relation till precis som till den storslagna musiken.

– Esmeralda, och hela musikalen, har ett tydligt budskap: att alla har en tillhörighet. Oavsett hur vi ser ut eller vilken bakgrund vi har så har vi samma rättigheter, säger hon i pressmeddelandet.

Disneys musikal "Ringaren i Notre Dame", baserad på Victor Hugos roman från 1831, är en mörk historia om kärlek och hjältemod, som utspelar sig under medeltiden med Pariskatedralen Notre Dame som centrum. I rollen som den godhjärtade, puckelryggade ringaren Quasimodo finns Martin Redhe Nord. Hans onda förmyndare Claude Frollo spelas av Joa Helgesson, som senast spelade rollen som Fantomen i Göteborgsoperans succéuppsättning av "The Phantom of the Opera".

"Ringaren i Notre Dame" har premiär den 22 september.